Word gezonder door rustiger te ademen

Buteykotraining

De Buteykotraining is een bewezen ademhalingsmethode die jou leert hoe jij zelf de ontspanning kan vinden in jouw spieren, jouw ademhaling en daarmee in jouw leven. 
Heb je last van stress of spanning, hyperventilatie, astma, COPD, snurken, slaapapneu, vermoeidheid, darmproblemen, hooikoorts of verkoudheid? En ben je op zoek naar een oplossing die de oorzaak aanpakt?
Het bewust verminderen van de ademhaling door ontspanning, kan deze aandoeningen verminderen of doen verdwijnen. De Buteykotraining is een ademhalingsmethode die hierbij helpt.

Buteykotraining geeft meer zuurstof

Buteykotraining geeft jou meer zuurstof

Gelukkig weten steeds meer mensen dat door een rustige ademhaling jouw cellen meer zuurstof krijgen. Daardoor wordt je gezonder en kunnen jouw klachten verminderen of verdwijnen. Dit bereik je door jouw ademhalingsspieren te ontspannen. Wanneer je op een ontspannen manier kunt rustig ademen, voel je je ook rustiger. Doordat je cellen meer zuurstof krijgen, heb je meer energie. Natuurlijk mag je meer en dieper ademen als je inspanning levert. Sporten is juist goed, maar diepe ademhaling die niet is afgestemd op de mate van lichamelijke inspanning kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Je hoeft bijvoorbeeld niet te ademen alsof je de marathon loopt, terwijl je gewoon in je stoel zit.

Speciale oefeningen

De Buteykotraining kent een zorgvuldige en geleidelijk opbouw. Er wordt aandacht besteed aan houding, ontspannen van de spieren, het waarnemen van de ademhaling en pas na verloop van tijd op een aangename manier het verminderen van de ademhaling.

Door de Buteykotraining leer je hoe je bewust je adem vermindert door ontspanning. Door speciale oefeningen maak je je ademhaling rustiger en verbeter jij jouw conditie stap voor stap. Daarnaast ervaar je de positieve werking op het gebied van je gezondheid. Je krijgt praktische tips over hoe je beter kunt slapen, praten en over voeding.
Fijn om te weten, de Buteykotraining is een wetenschappelijk bewezen ademmethode!

Klik hier voor informatie over deze wetenschappelijk bewezen methode.