Word gezonder door rustiger te ademen

Buteyko en sport

Of je nu hardloopt, voetbalt of golft, de Buteykotraining kan je helpen om je prestaties te verbeteren. Je krijgt een beter uithoudingsvermogen en je concentratie zal toenemen. Bovendien herstel je sneller. Er zijn sportmensen die deze methode puur doen om beter om te gaan met hun energie tijdens het sporten. Iedereen doet deze methode op zijn eigen niveau. Van daaruit verbeter je geleidelijk jouw prestaties. 

Scherper, sneller en sterker in jouw sport

Als je de Buteykotraining toepast, zul je met meer plezier sporten en merken dat je beter kunt presteren. Je bent sneller, scherper, sterker en houdt het langer vol. Door de Buteykotraining kun je op een gezonde en meer verantwoorde manier sporten. Ook mensen zonder inspanningsastma ervaren bij het bewegen de voordelen van ademhaling. Wanneer je in rust al een diepe ademhaling hebt en je gaat sporten, dan wordt je ademhaling teveel verhoogd door de extra inspanning. Je ademt extra diep in, waardoor je ook extra veel uitademt. Hierdoor verlies je overmatig veel CO₂. Je lichaam beschermt je tegen de gevaren hiervan, door het ademen te bemoeilijken; de hoeveelheid slijm in je luchtwegen neemt toe. Het is mogelijk dat je juist moe wordt van inspanning en dat je herstel moeizaam verloopt.

Wat je leert tijdens de Buteykotraining

Tijdens de Buteykotraining leer je rustiger adem te halen bij normale inspanning. Hierdoor ben je tijdens fysieke inspanning in staat een gezond CO₂-niveau te handhaven. Dit betekent dat je niet zo snel moe wordt, het hart niet zo onder druk wordt gezet en je minder ademhalingsproblemen hebt. De prestaties worden verbeterd en herstelperiodes worden verkort. De Buteykotraining werkt niet alleen positief voor mensen met een aandoening. Het werkt ook om een goede gezondheid te behouden. In alle gevallen zul je merken dat de conditie vooruit gaat en je meer energie hebt. 

sport