Word gezonder door rustiger te ademen

Buteyko en zwangerschap

Ben je minimaal drie maanden zwanger en wil je graag op een vitale, gezonde manier je zwangerschap voltooien? Bovendien zoek je naar een manier om rustig en ontspannen te bevallen? De Buteyko methode kan je hierbij helpen. Het zal niet alleen jou goed doen, maar ook het kindje wat je nu in je draagt. Het is namelijk zo dat moeders met een diepe ademhaling, kinderen krijgen met een diepe ademhaling. Hiervoor kun jij je kind dus behoeden.

Vitale zwangerschap en vitaal bevallen

Persoonlijk vind ik het jammer dat ik de Buteykotraining nog niet kende, toen ik mijn vier kinderen kreeg. Ik was toen op zoek naar een methode die mij kon helpen om me rustig door de bevalling heen te loodsen. Yoga-oefeningen hielpen me daarbij. Ik merkte alleen dat ik in verwarring werd gebracht door de verschillende ademhalingstechnieken en dat ik onrustig werd van het hele diepe ademen.

Wat je leert tijdens de Buteykotraining

Wanneer je in rust al een diepe ademhaling hebt en je leert om nog dieper in te ademen tijdens de bevalling, ben je eigenlijk aan het hyperventileren. Je ademt extra diep in, waardoor je ook extra veel uitademt. Hierdoor verlies je overmatig veel CO₂. Je raakt daardoor eerder in paniek. CO₂ is namelijk een rustgevende stof die kalmerend werkt voor het zenuwstelsel.

De Buteykotraining werkt niet alleen positief voor zwangeren en de bevalling. Het werkt ook om een goede gezondheid te behouden daarna. Bovendien zal je aandacht hebben voor de ademhaling van je kindje, waardoor je je kindje nog beter gaat aanvoelen.

zwangerschap