Word gezonder door rustiger te ademen

Buteyko en astma

Bij astma zijn er constant kleine ontstekingen in de longen. Slijm blijft in de luchtwegen zitten en bronchospasmen ontstaan. Hierdoor kun je last hebben van benauwdheid, hoesten, piepend ademen en kortademigheid.

Een natuurlijk middel tegen astma

In Nederland hebben meer dan een half miljoen mensen de diagnose astma. Wat slechts weinig mensen weten is dat de Buteykotraining een natuurlijke manier is om dit te verminderen of zelfs volledig te genezen. Ook het Longfonds geeft op haar website aan dat Buteyko uitkomst kan bieden.

Wat je leert tijdens de Buteykotraining

Tijdens de Buteykotraining leer je een astma-aanval op eigen kracht op te vangen. Bovendien krijg je oefeningen die de overmatige longventilatie helemaal doen verminderen of verdwijnen. 

De oorzaak van astma aanpakken in plaats van de symptomen bestrijden

Dr. Buteyko was van mening dat je pas in staat bent om te genezen van je ziekte, als je weet wat de oorzaak is. Zolang de exacte oorzaak niet bekend is, blijft alleen symptoombestrijding over en worden daarom medicijnen toegediend. Pas wanneer de aanleiding van de klachten aangepakt wordt, zullen de klachten ook weg blijven, zelfs zonder medicijngebruik. Bovendien zul je minder vatbaar zijn voor stress, versterk je je immuunsysteem en zul je merken dat je meer energie hebt. Dus: wanneer jouw ademhaling normaliseert, zullen jouw klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Wil je weten of jij anders ademt dan de norm? Meet je controlepauze!

astma