Word gezonder door rustiger te ademen

Buteyko en snurken

Snurken houdt in dat bij het ademhalen tijdens het slapen een zagend, ruisend-brommend geluid gemaakt wordt. Dit geluid is soms zo sterk dat een partner, huisgenoot of zelfs buren er last van kunnen hebben. Als je gedurende een lange periode snurkt, heb je een grote kans om serieuze gezondheidsklachten te ontwikkelen; voor je omgeving, maar zeer zeker ook voor jezelf. Vaak is snurken een voorbode voor slaapapneu.

Een natuurlijk middel tegen snurken

Meer dan 30% van de volwassenen snurkt. Er zijn diverse methoden bedacht en ontwikkeld om dit vervelende probleem te bestrijden; mensen worden geopereerd, krijgen een bitje of zijn voor heel hun leven afhankelijke van een apparaten om de ademhaling te ondersteunen. Echter bieden al deze middelen slechts tijdelijk oplossing. In plaats van de oorzaak aan te pakken, zijn al de genoemde methoden gericht op symptoombestrijding. Hiermee zal het probleem nooit verdwijnen, maar hooguit leefbaar gemaakt worden. 

Wat je leert tijdens de Buteykotraining

Tijdens de Buteykotraining leer je een manier om de oorzaak van het snurken aan te pakken. De kern van het probleem ligt vaak in de ademhaling. Je leert dan ook om je ademhaling aan te passen, automatisch door de neus te ademen en de ademhaling te verminderen, ook ’s nachts. Bovendien wordt je fitter wakker en versterk je je immuunsysteem.

snurken