Word gezonder door rustiger te ademen

De kern van de Buteyko methode

De kern van de Buteyko methode is vermindering van de diepte van de ademhaling door het ontspannen van de spieren die de ademhaling mogelijk maken. Je leert bijvoorbeeld hoe je je middenrif kunt ontspannen. De Buteyko methode is een programma van ontspannen en natuurlijk neusademen om de oorzaak van diverse (chronische) aandoeningen aan te pakken. Het begint bij bewustwording van de ademhaling. Door middel van oefeningen onder deskundige begeleiding wordt jouw ademhaling geleidelijk genormaliseerd. Heel geleidelijk leer je om met een licht gevoel aan tekort te trainen. Op deze manier wen je eraan om een beetje minder te ademen op een manier die aangenaam is. Het draagt op natuurlijke wijze en in hoge mate bij aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Kern: opgelucht ademhalen

In totaal kennen we zo’n 30.000 ziekten. Voor 150 ziekten kan Buteyko een oplossing zijn. De Buteyko methode is geen wondermiddel. Het is een toepassing, een methode die je kunt leren. Dat komt niet ‘uit de lucht vallen’. De toepassing van Buteyko vraagt discipline en doorzettingsvermogen.

Niemand anders dan jijzelf kan jouw ademhaling van je overnemen en jou gezonder maken. Wel kan een Buteyko specialist je daarbij helpen en in begeleiden. Zo leer jij op een gezonde, veilige en natuurlijke manier jezelf gezonder te maken. Je zult blij worden van de gezondheidsvoordelen die het met zich mee brengt.

Minder klachten, meer energie en opgelucht ademhalen, dat is het resultaat.

kern