Word gezonder door rustiger te ademen

Buteyko en kinderen

Net zoals volwassenen hebben kinderen net zo goed baat bij een gezonde ademhaling. Wanneer een kind last heeft van astma, allergie of verkoudheid, biedt de Buteykotraining uitkomst. Bovendien zijn hyperactiviteit, slapeloosheid en gebrek aan concentratie vaak het gevolg van een ongezonde, diepe ademhaling. Daarom is er ook Buteykotraining voor kinderen. Bovendien: jong geleerd is oud gedaan!

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen de Buteykotraining leren. Ze leren aan te voelen wat goed voor hen is en worden minder gehinderd door aangeleerde ideeën. Kinderen leren de Buteykotraining dan ook verrassend snel.

Hoe de Buteykotraining voor kinderen is opgebouwd

Als ouder(s) is het fijn dat dat je weet wat de Buteykotraining inhoudt, zodat je je kind optimaal kunt ondersteunen. Daarom kan het volgen van de training handig zijn. Dit is niet alleen bevorderlijk voor je eigen gezondheid, maar zo leer je ook de signalen bij je kind te herkennen en weet je wat je moet doen als je ze opmerkt.

De insteek van Dr. Buteyko

Na een vrijblijvend intake-gesprek om jou en jouw kind beter te leren kennen, bepalen we de aanpak die past bij jouw kind. Kinderen pikken dingen het snelst op bij oefeningen met beweging en spelelementen. De Buteykotraining voor kinderen is daar dan ook op gebaseerd. Bovendien zijn er aangepaste oefeningen voor kinderen van verschillende leeftijden.

Kinderen leren de Buteykotraining verrassend snel! Ze voelen aan wat goed voor hen is en worden minder gehinderd door verkeerd aangeleerde ideeën. Ook het herstel verloopt sneller dan bij volwassenen, omdat hun stofwisseling sneller kan veranderen dan bij volwassenen.

Een gezond en gelukkig kind

De Buteykotraining helpt om de klachten van je kind te verminderen of te doen verdwijnen. Het herstel verloopt bij kinderen sneller dan bij volwassenen, omdat hun stofwisseling sneller kan veranderen. Medicijngebruik kan bij het toepassen van de Buteykotraining vaak al heel snel geleidelijk worden afgebouwd. Dit gebeurt altijd in overleg met de arts.

kinderen