Word gezonder door rustiger te ademen

Opnieuw leren voelen bij Corona!

Inmiddels heb ik heel wat mensen met Corona of Long-Covid mogen begeleiden. Stuk voor stuk valt mij op hoe deze mensen al snel te veel doen en daardoor een terugval krijgen. Zelf voelen ze niet dat ze over een grens gaan. Ze doen al snel te veel en zijn weer terug bij af. Klachten spelen op zoals vermoeidheid, kortademigheid, pijn op de borst, hoofdpijn spierpijn en hartkloppingen.

corona

Mensen met Corona of Long-Covid herkennen zichzelf niet meer. De kwaliteit van leven daalt en traplopen kan al te veel zijn. Het gaat er dus om dat je jezelf opnieuw leert kennen en aanvoelen. Naast de reguliere weg is, werkt het zeer effectief om jouw grenzen aan te voelen door middel van de ademhaling. Veel mensen ademen na Corona te veel, te diep of te snel. Zij ervaren sterk het gevoel dat ze niet genoeg adem hebben. Dit zorgt voor een continue spanning.  

Herstellen van Corona of Long-Covid

Gelukkig kun je met de Buteykotraining werken aan jouw gezondheid. De Buteykotraining is een wetenschappelijk bewezen ademmethode bij astma en bij het verbeteren van het immuunsysteem. Ook mensen met Corona kunnen baat hebben bij deze methode. Door ademtraining leer je hoe je jouw ademhalingsspieren meer kunt ontspannen. Een juiste houding is daarbij essentieel, maar ontspanning staat voorop. Vervolgens leer je hoe je jezelf weer kunt aanvoelen. Je leert hoe je jouw ademhaling kan waarnemen, zonder iets te willen veranderen. Uiteindelijk leer je hoe jouw ademhaling ontspannen kan zijn. Je ademt steeds rustiger, terwijl je voelt dat je gewoon genoeg hebt. 

Heel geleidelijk kun je dan ook weer jouw conditie gaan opbouwen. Speciale oefeningen helpen je hierbij. Het doel is dat de cellen van jouw organen meer zuurstof krijgen, zodat ze weer beter gaan werken en jij dus gezonder wordt. Dit vraagt om een zorgvuldige aanpak. Bovendien is er discipline nodig om de oefeningen dagelijks te doen. Het resultaat is dat jij jezelf beter aanvoelt en vooral dat je je beter voelt!

Bij het herstellen van Corona en Long-Covid wordt geadviseerd om de Buteykotraining niet zelfstandig te doen. Persoonlijke begeleiding is essentieel voor een optimaal resultaat.

Voor meer informatie of de Buteykotraining bij je past of voor het maken van een afspraak kun je bellen of mailen